Tramp: Pokrećem veliku istragu zbog prevare na izborima

Novi predsednik SAD Donald Tramp najavio je da će pokrenuti veliku istragu povodom "izborne prevare".

Izvor: B92

Sreda, 25.01.2017.

13:51

Tramp: Pokrećem veliku istragu zbog prevare na izborima
Foto: Tanjug, arhiva

Kako je objavio na Tviteru, istraživaće se glasovi birača koji su registrovani u dve američke države, oni koji su ilegalno upisani u birački spisak, ali i registrovani glasovi onih koji odavno nisu među živima.

"U zavisnosti od rezultata istrage, pooštrićemo glasačku proceduru", napisao je Tramp na Tviteru.

Podsetimo, ranije su se pojavile tvrdnje da je Rusija pomogla republikanskom kandidatu Donaldu Trampu da pobedi na predsedničkim izborima 8. novembra, što je Tramp odbacio, nazvavši te tvrdnje "smešnim".

Prema raspoloživim podacima, demokratska kandidatkinja na predsedničkim izborima u SAD Hilari Klinton osvojila je skoro tri miliona glasova više od svog rivala Donalda Trampa, ali je izgubila na izborima jer nije bilo dovoljno glasova elektora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: