"Veliki dan za nacionalnu bezbednost": Šta sprema Tramp?

Novi predsednik SAD Donald Tramp za sredu je najavio “veliki dan za nacionalnu bezbednost i izgradnju zida s Meksikom".

Izvor: B92

Sreda, 25.01.2017.

07:39

Foto: Tanjug

Time bi ispunio jedno od ključnih obećanja svoje kampanje.

BBC prenosi da se očekuje da će narednih dana Tramp izdati nekoliko naredbi u vezi sa imigrantima i bezbodnošću američke granice.

Pretpostavlja se da biti reči i o “ekstremnoj proveri” migranata koji dolaze iz sedam pretežno muslimanskih zemalaja Bliskog istoka i Afrike, što bi ograničilo priliv izbeglica.

Tramp je u utorak uveče napisao na Tviteru: "Za sutra je planiran veliki dan za nacionalnu bezbednost. Između ostalog, izgradićemo zid!"

Očekuje se da će tokom ove nedelje, Tramp potpisati i odluke o "obračunu" s gradovima koji pružaju utočište ilegalnim imigrantima i onemogućavaju njihovu deportaciju.

Pojedini mediji navode i da će Tramp zabraniti izdavanje viza migrantima iz Sirije i drugih islamskih zemalja koje su "sklone terorizmu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: