N1: Mesiću se ruga internet

Nekadašnji predsednik Hrvatske Stjepan Mesić našao se na udaru društvenih mreža, nakon što je objavljena njegova izjave iz 1992.

Izvor: Tanjug

Sreda, 25.01.2017.

09:45

N1: Mesiću se ruga internet
Foto: Tanjug

U toj izjavio od poriče da je Jasenovac bio logor smrti i tvrdi da je to bio "radni logor" u kojem su se mnogi logoraši spasili.

Mesić, prenosi regionalna N1 tv, na glasu je kao jedan od najduhovitijih političara u novijoj hrvatskoj istoriji, koji uvek ima "poklopac za svaki lonac".

Kolo sreće se, zbog njegovog govora o Jasenovcu u Novskoj 1992. godine, međutim, okrenulo, konstatuje taj medij.

Na jednom od mnogih postova, objavljena je montirana fotografija na kojoj je Mesićeva glava spojena sa telom popularnog hrvatskog pevača nacionalističkih pesama Marka Perkovića Tomsona, kojem su zbog veličanja Jasenovca u pesmi "Jasenovac i Gradiška Stara" zabranili nekoliko nastupa u evropskim gradovima.

Tviteraši, pak, Mesića ismevaju zbog novog preseljenja, nakon što je Sabor ukinuo finansiranje institucije bivših predsednika i nakon što mu je ponuđena kancelarija u prostorima Saveza antifašističkih boraca Hrvatske.

"Nakon što je deložiran, Mesić je bio primoran da premesti svoj ured odakle će voditi borbu protiv fašizacije Hrvatske...", stoji na jednom od tvitova.

Inače, Mesić se juče nije oglasio povodom izjave u Novskoj, a hrvatski mediji su podsetili da to nije jedina takva Mesićeva izjava, te da je ova gora od one date tokom boravka u Australiji 2006. kada je rekao da je "fašistička NDH bila hrvatska pobeda".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: