Baze skinule Obamu sa zida, umesto Trampa - parodija FOTO

U vojnim bazama i federalnim institucijama širom SAD, u petak su uklonjeni portreti bivšeg američkog predsednika Baraka Obame.

Izvor: Sputnjik

Utorak, 24.01.2017.

23:15

Baze skinule Obamu sa zida, umesto Trampa - parodija FOTO
Foto: Tanjug

Ti portreti zamenjeni su parodijama predsednika Donalda Trampa i ministra odbrane Džejmsa Matisa.

Politika SAD je da portreti odlazećeg predsednika moraju da se uklone do 12:01 posle podne, jedan minut nakon što novi predsednik položi zakletvu. Ali nisu sve institucije dobile zvaničan Trampov portret.

Mnogi objekti koji nisu dobili zvaničnu fotografiju odlučili su da ostave prazno mesto na zidu, a među njima je i bolnica za veterane „Džejms A. Hejli“ u Tampi, na Floridi.

„Ramovi će biti prazni dok ne dobijemo zamenu iz državne štamparije koja je odgovorna za štampanje novog predsedničkog portreta“, rekla je Šejna Rodriges, portparolka bolnice „Hejli“ za „Tampa bej tajms“.

„Moderna tehnologija promenila je način na koji se izrađuju fotografije“, rekao je za list Endi Stivens iz Centralne komande SAD u Mekdilu. Stivens je istakao da je portrete ranije poštom slao zvanični fotograf i bilo da je potrebno duže vreme da se on zameni.

​„S obzirom na to da postoji stotine saveznih/vojnih lokacija širom sveta koje traže novu fotografiju, većina kancelarije morala je da sačeka neko vreme na portret“, rekao je Stivens.

Međutim, čini se da su neke vojne baze nestrpljive, pa su odlučile da zamene Obamin portret parodijom Trampa koji stoji na tenku ukrašenom njegovim imenom, ili fotošopiranim u stilu istorijskih slika. Što se tiče Metisa, neke baze stavile su parodiju „Svetog Matisa od Kvantika“, popularnu na internetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: