Francuska čeka dokaze protiv Haradinaja

Zahtev za izručenje Ramuša Haradinaja razmatraće istražno veće Apelacionog suda u Kolmaru pošto mu stigne sva neophodna dokumentacija za odlučivanje o izručenju

Izvor: Tanjug

Utorak, 24.01.2017.

18:45

Francuska čeka dokaze protiv Haradinaja
Foto: Tanjug

To je potvrđeno Tanjugu u tom sudu.

Zahtev, koji moraju da prate akti o pokretanju istrage, određivanju pritvora i dokazi koji potkrepljuju sumnju, još nije stigao u taj sud u Kolmaru, rekla je Tanjugu zvaničnica tog suda zadužena za komunikacije Sandra di Rosa.

Sud je, međutim, zvanično obavešten da Srbija traži izručenje Haradinaja na osnovu čega je protiv njega pokrenut postupak ekstradicije i zabranjeno mu je da napušta Francusku.

Nakon toga, Srbija je dva dana kasnije prosledila Francuskoj dokumentaciju prevedenu na francuski i prateće dokaze.

Haradinaj, koji je lider opozicione Alijanse za budućnost Kosova, uhapšen je 4. januara na granici Švajcarske i Francuske po srpskoj poternici.

Istraga protiv Haradinaja pokrenuta je 2004. godine, suđeno mu je u Haškom tribunalu za ratne zločine, ali je 2012. oslobođen svih optužbi.

Srbija traži Haradinaja zbog sumnje da je izvršio krivična dela ratnih zločina protiv civilnog stanovništva na KIM u toku 1998. i 1999. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: