Smene u policiji Crne Gore zbog jače borbe s kriminalom

Crnogorska policija pretrpela je značajne kadrovske promene čiji je cilj jača borba protiv organizovanog kriminala, potvrdili su čelnici MUP-a i policije.

Izvor: B92

Utorak, 24.01.2017.

00:24

Smene u policiji Crne Gore zbog jače borbe s kriminalom
Foto: Thinkstock

Ostavke i smene su usledile posle serije bombaških napada u Podgorici u kojima su u poslednjih četrdesetak dana stradale dve i povređene dve osobe.

Ministar policije Mevludin Nuhodžić ocenio je u izjavi podgoričkoj televiziji "Vijesti" da je posle serije bombaških napada u Podgorici i nekoliko sličnih događaja u drugim, crnogorskoim gradovima, "ugrožen javni red u mir i sigurnost građana",

"Najnoviji događaji u Podgorici i prethodni u nekim drugim gradovima opravdano izazivaju zabrinutost građana koji očekuju od nadležnih da svim svojim kapacitetima uđu u oštru borbu sa organizovanim kriminalom", rekao je Nuhodžić.

Ministar unutrašnjih poslova je poručio da kadrovske promene u policije "unose novu energiju koja bi trebalo da dovede do boljih rezultata u borbi protiv organizovanog kriminala"."Očekujemo rezultate", naglasio je on.

Posle tri bombaška napada u Podgorici u poslednjih mesec dana, a u kojima su stradale dve, a teško povređene dve osobe, ostavke su podnela dvojica čelnika Uprave policije, šef kriminalističe policije i odseka za obezbeđenje ličnosti i objekata.

Uprava policija je ranije danas potvrdila da su prihvaćene te ostavke i saopštila da su smenjeni načelnici policije u Baru i Kotoru, te šef kriminalističke policije u Podgorici.

Bar i Kotor su poslednjih godina mesta obračuna zavađenih kriminalnih klanova, što se poslednjih meseci preselilo i u Podgoricu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: