"Đurić da pogleda emisiju sa Vacićem i podnese ostavku"

LSV je pozvala Marka Đurića, direktora Kancelarije za KiM da podnese ostavku zato što je obmanjivao javnost tvrdeći da Mirko Vacić nije njegov savetnik.

Izvor: Tanjug

Utorak, 24.01.2017.

12:29

"Ako direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marku Đuriću i dalje nije jasno zbog čega bi morao da podnese ostavku, trebalo bi da pogleda današnje gostovanje svog saradnika Miše Vacića na televiziji N1", poručuje LSV Đuriću.

U saopštenju koje je dostavljeno medijima LSV navodi da je Vacić za N1 potvrdio da je posao u toj vladinoj instituciji dobio uprkos činjenici da mu još nije istekla uslovna kazna za širenje mržnje, a na šta LSV upozorava više od mesec dana.

Istina, podseća LSV, Vacić nije želeo da kaže na čiji je poziv došao u Kancelariju, ali je javnost zato saznala da su za njega "urgirali Srbi sa KiM i da im je država to priuštila".

U saopštenju LSV, koje je potpisala Marinika Tepić, navodi se i da Vacić sebe vidi kao eksperta za Kosovo, da je pre angažmana u Kancelariji bio nezaposlen, a da je od radnog iskustva imao deset godina društvenog aktivizma i humanitarne pomoći Srbima sa KiM.

Navodeći šta je sve Vacić rekao u emisiji Telezivije N1, između ostalog i da su "Ratko Mladić i Radovan Karadžić Srbi nad kojima je izvršena nepravda", LSV je zaključila da je potpuno jasno zašto se Đurić trudio da sakrije čoveka koji je delio vizitkarte na kojima piše da je njegov savetnik, te pozvala direktora Kancelarije da podnese ostavku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: