Rusi naredili asadovcima: Poštujte primirje

Ruski Centar za primirje u Siriji je naložio rukovodstvu sirijske vojske da poštuje sporazum o primirju, izjavio je neimenovani zvaničnik tog Centra.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.01.2017.

17:01

Rusi naredili asadovcima: Poštujte primirje
Thinkstock

Prema njegovim rečima, periodično kršenje primirja od vladinih snaga izaziva zabrinutost ruskog Centra za primirje.

Istovremeno, iz Centra navode da se režim prekida vatre uglavnom poštuje, dok predstavnici mešovite rusko-turske komisije beleže oko šest kršenja primirja dnevno.

Neimenovani ruski zvaničnik takođe navodi da će Centar za primirje nastaviti da prati objektivnu sliku situacije na terenu kako bi se u što skorijoj budućnosti stabilizovale prilike na celokupnoj teritoriji zemlje.

Od 30. decembra 2016. godine na celoj teritoriji Sirije na snazi je režim prekida vatre koji se ne odnosi na međunarodne terorističke grupacije Islamska država i Nusra front.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: