Tači: Tražiću od Srbije povlačenje naloga za hapšenje

Kosovski predsednik Hašim Tači je izjavio da će u Briselu tražiti od Srbije povlačenje svih međunarodnih naloga za hapšenje bivših pripadnika OVK

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.01.2017.

23:48

Tači: Tražiću od Srbije povlačenje naloga za hapšenje
Foto: GettyImages

Tači je to rekao u intervjuu za televiziju "Dukađini", prenosi prištinska "Gazeta ekspres".

On je ranije, uoči nastavka dijaloga Beograda i Prištine u Briselu, za "Radio Slobodna Evropa" rekao da je došlo vreme da se otvori poslednje poglavlje u dijalogu Beograda i Prištine, a kao najbolje moguće rešenje naveo to da Srbija prizna kosovsku nezavisnost.

U Briselu će sutra biti održana nova runda dijaloga Beograda i Prištine, kojoj će, pored premijera Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog premijera Ise Mustafe, prisustvovati i predsednik Srbije Tomislav Nikolić i kosovski predsednik Hašim Tači.

Brisel pozdravlja dolazak predstavnika Beograda i Prištine na najvišem nivou, na sastanak u utorak, izjavila je portparolka Evropske komisije Maja Kocijančić, ocenivši da razvoj situacije poslednjih dana naglašava potrebu za pojačanom opredeljenošću i angažovanjem obe strane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: