Zvizdić: Sankcije Dodiku zbog antidejtonskog delovanja

Predsedavajući Saveta ministara BiH Denis Zvizdić izjavio je da su sankcije SAD prema Miloradu Dodiku posledica njegovog antidejtonskog delovanja.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.01.2017.

13:11

Zvizdić: Sankcije Dodiku zbog antidejtonskog delovanja
Tanjug

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je ponovio da se Srbija neće priključiti sankcijama.

Zvizdić je na zajedničkoj konferenciji za novinare rekao da niko u BiH nije srećan zato što je jedna od najmoćnija zemalja na svetu uvela sankcije Dodiku, ali da je njegovo "permanentno antidejtonsko delovanje dovelo do toga".

"Mi smo u BIH opredeljeni da dijalogom i dogovorom rešavamo sve probleme. Ne postoji dominacija bilo kog naroda u BiH. Poštujemo Dejtonski sporazum i Ustav BIH, evropski smo opredeljeni i svako ko radi na ugrožavanju ciljeva BiH doživi status sankcija, kao što je to sa Dodikom", rekao je Zvidić.

Zvizdić je kazao da očekuje da će to biti doba poruka i pouka da svi treba da se okrenu dijalog i zajedništvu.

Vučić je rekao da se Srbija neće priključiti sankcijama iz dva razloga - zato što sankcije ne donose rešenja i zato što postoji odluka u srpskoj vladi da se Srbiji nikada ne ponove devedesete, kada su postavljane blokade na Drini.

"To je odgovoran stav. Ne želimo da se mešamo u odnose u BiH, kao što poštujemo i entitet RS u okviru BiH", rekao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: