Ilegalni duvan u gepeku i kesama iz Velikog Trnovca

Carinici su tokom vikenda u takozvanim "dubinskim kontrolama" zaplenili 163 kilograma rezanog duvana, saopštila je Uprava carina.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 23.01.2017.

10:28

Ilegalni duvan u gepeku i kesama iz Velikog Trnovca
Foto: Uprava carine

Kod naplatne rampe na ulazu u Vranje, carinici su zajedno sa policijom zaustavili automobil "Opel kadet" ćuprijskih registarskih oznaka, u čijem je prtljažniku pronađeno 70 kilograma rezanog duvana.

Vozač, 51-godišnji Ćupričanin, nije posedovao nikakve dokaze o plaćenim dažbinama za robu.

Dan ranije carinci su na poziv policije iz Vranja asistirali u zajedničkoj kontroli pomoćnih objekata u selu Vrtogoš pored Vranja.

Prilikom pretresa je u šupi pored porodične kuće 20-godišnjeg srpskog državljanina pronađeno devet crnih kesa i četiri kutije sa rezanim duvanom, ukupne težine 93 kilograma, bez bilo kakve prateće dokumentacije.

Prema izjavi vlasnika, rezani duvan je radi dalje preprodaje nabavljen u Velikom Trnovcu.

S obzirom da je reč o stranoj robi za koju nije postojala dokumentacija o poreklu i plaćenim dažbinama, u oba slučaja je pokrenut prekršajni postupak, a roba privremeno zadržana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: