U Prihvatnom centru u Preševu 900 izbeglica

U Prihvatnom centru za izbeglice u Preševu smešteno je 904 muškaraca, žena i dece kojima su obezbeđeni smeštaj, hrana, odeća i medicinske usluge.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.01.2017.

17:14

U Prihvatnom centru u Preševu 900 izbeglica
Ilustracija: Tanjug

Do sada nije bilo nikakvih problema, izjavila je predstavnica UNHCR u tom centru Lirije Selmani Misini.

Selmani Misini je za agenciju Beta izjavila da su izbeglice koje dolaze Prihvatni centar pošto su u Srbiju ušli iz Makedonije ili Bugarske, vidno umorne i s veoma malo ličnih stvari, zbog čega se svima u centru najpre deli zimska odeća u kojoj oskudevaju.

"Među izbeglicama koje su se prijavljivale u Prihvatnom centru u Preševu bilo je vrlo malo promrzlih, ali većina ipak nema dovoljno zimske odeće. Obično svi koji dođu, dobiju ceo paket odeće: donji veš, zimsku jaknu, trenerke, patike. U Prihvatnom centru je veliki broj porodica s decom, a ima i dece bez pratnje roditelja", kazala je Selmani Misini.

Prihvatni centar u Preševu ima zdravstveni centar koji radi neprekidno.

"Pored prehlada i dečijih boginja, nema ozbiljnijih zdravstvenih problema među izbeglicama. Ukoliko se kod pojedinaca pojave ozbiljniji zdravstveni problemi, upućujemo ih u Dom zdravlja u Preševu, ili, ako je potrebno, u Zdravstveni centar u Vranju. Pacijent ima pratnju tima lekara iz UNHCR-a dok god traje njegovo lečenje", rekla je Selmani Misini.

Predstavnica UNHCR-a je navela da su zagrejane sve prostorije u kojima borave izbeglice u Prihvatnom centru u Preševu, i da su im obezbeđena po dva topla obroka dnevno - ručak i večera, dok za doručak dobijaju suvu hranu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: