Reke se ponovo lede, "borba se produžava"

Javno vodoprivredno preduzeće "Vode Vojvodine" saopštilo je da se zbog niskih temperatura stvara nova pokorica na rekama, što će produžiti borbu sa ledom.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.01.2017.

16:18

Reke se ponovo lede,
Tanjug

Kako se navodi u saopštenju, situacija na vojvođanskim vodotocima nepromenjena je u odnosu na jučerašnji dan - vanredna odbrana od zagušenja ledom i dalje se sprovodi na 104,7 kilometara na Dunavu, dok je redovna odbrana na snazi na ukupno 628,67 kilometara Dunava, Save, Tise i banatskih vodotoka.

Debljina leda na rekama i vodotocima je od pet do 20 centimetara

"Veći od dva mađarska ledolomaca ostaje u zoni Daljske krivine, gde nastavlja da održava prohodnost i stabilizuje koridor kroz ledenu barijeru. Koridor je trenutno širok oko 100 metara", kaže se u saopštenju.

Manji mađarski ledolomac, koji je juče posle šest dana oslobođen iz leda u krivini kod Dalja ima, kako se ističe u saopštenju, manjih tehničkih problema koji bi trebalo da budu otklonjeni tokom dana.

Potiskivač "Sloga" i dalje je angažovan na propuštanju leda na sektoru Grada Novog Sada i u pripravnosti je 24 sata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: