"Oružje da prodajemo drugima, a ne da koristimo ovde"

Premijer Aleksandar Vučić je poručio onima koji imaju bojazan od eskalacije političkih sukoba u regionu u "nešto još lošije", da je Srbija posvećena miru.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.01.2017.

11:59

Foto: Tanjug

Kako je rekao, u tom tonu je tekao razgovor s predsedavajućim Saveta ministara BiH Denisom Zvizdićem, koji je u Beogradu.

"Ako kod nekoga postoji bojazan od nastavka političkih sukoba koji bi se završili na još lošiji način, Srbija će dati sve od sebe da okrene putanju u suprotnom smeru i da naše zemlje najbolje sarađuju", kaže Vučić.

Vučić je rekao da je razgovarano i o odnosima u regionu, da postoji jasna ekonomska saradnja i da ona raste iz godine u godinu.

"Razgovarali o konkretnim i važnim stvarima, od sukcesije, do razgraničenja. Imamo četiri tačke koje nismo dogovorili, ali će se uskoro sastati naše ekipe da nastave razgovore o tome", rekao je Vučić nakon sastanka sa Zvizdićem.

Vučić je istakao i da podržava teritorijalni integritet i suverenitet Bosne i Hercegovine.

"Naš vitalni interes je da približavamo ljude, da oni razumeju da samo stabilnošću i u miru možemo da napredujemo, da možemo ljudima da obezbedimo dublji novčanik", rekao je Vučić.

Vučić je naveo da je sa Zvizdićem razgovarao o mnogim važnim temama, međusobnoj podršci na evropskom putu, ali i sasvim konkretno o tome da se formira tim koji će se baviti održavanjem 11 mostova između Srbije i BIH.

Takođe, najavio je da će ići na sajam u Mostar, gde su ga pozvali i Zvizdić, ali i Dragan Čović, te da će tamo biti organizovan poseban sastanak namenskih indrustrija dveju zemalja.

"To je dobra vest, municiju i oružje možemo drugima da prodajemo, naravno, nikome ne pada na pamet da to koristi ovde, ali da prodajemo drugima to može da bude veliki i značajan posao", poručio je srpski premijer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

22 h

Podeli: