Nastavnik spasavao učenike iz autobusa, izgubio dvoje dece

Profesor fizičkog vaspitanja Đerđ Vig je pomagao u izvlačenju učenika iz zapaljenog autobusa u Italiji, a u nesreći je i sam izgubio dvoje dece.

Izvor: Beta

Nedelja, 22.01.2017.

19:41

Nastavnik spasavao učenike iz autobusa, izgubio dvoje dece
Foto: Tanjug

Proces identifikacije žrtava biće dug i bolan, kaže šef mađarske diplomatije.

Biće potrebno mnogo vremena da se identifikuje 16 žrtava saobraćajne nesreće u Italiji u kojoj je autobus sa mađarskim srednjoškolcima udario u stub i zapalio se, izjavio je mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto.

"Samo jedan dan je prošao otkako se tragedija dogodila, a proces identifikacije poginulih tek treba da počne i biće veoma dug i bolan", rekao je Sijarto.

U autobusu su bila 54 putnika i dva mađarska vozača, a do nesreće je došlo kada je vozilo udarilo u stub na izlazu sa auto-puta u blizini Verone u noći između petka i subote.

Većina putnika bili su srednjoškolci iz Budimpešte koji su se vraćali sa zimske ekskurzije u Francuskoj.

Sijarto je dodao da treba da budu identifikovane i dve odrasle osobe koje su u teškom stanju prebačene u bolnicu.

Četvoro putnika sa teškim povredama ostalo je u bolnici, a prema Sijartovim rečima, jedna od neidentifikovanih osoba pretrpela je opekotine trećeg stepena, dok je druga zadobila ozbiljne povrede glave.

Sijarto je kazao da je autobus potpuno izgoreo i da uzrok nesreće tek treba da bude utvrđen.

Mađarski konzul u Milanu Judit Timafi je rekla da je profesor fizičkog vaspitanja Đerđ Vig pomagao u izvlačenju učenika iz zapaljenog autobusa i da je u nesreći i sam izgubio dvoje dece.

Zvaničnici navode da će, osim dvoje najteže povređenih, svi putnici danas po podne biti vraćeni u Mađarsku, a u Veronu je otišlo i nekoliko mađarskih psihologa da pomognu preživelima i njihovim porodicama u prevazilaženju trauma nakon nesreće.

Mađarska policija najavila je da će sarađivati sa italijanskim kolegama u istrazi uzroka nesreće, koja će biti započeta pošto uprava kompanije koja je prevozila učenike dostavi vlastima informacije o tehničkom stanju autobusa u trenutku izlaska iz Mađarske.

Vlasti u Budimpešti proglasile su ponedeljak za dan žalosti, a u školama širom zemlje biće održane komemoracije poginulima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: