Deci oboleloj od raka umesto hemioterapije davali vodu?

U Meksiku je u toku opsežna istraga zbog optužbi da su deca obolela od raka umesto hemioterapije dobijala vodu.

Izvor: B92

Nedelja, 22.01.2017.

13:55

Deci oboleloj od raka umesto hemioterapije davali vodu?
Foto: Thinkstock

Kako piše BBC, optužbe je izneo guverner Migel Angel Junes Linares još u ponedeljak nakon čega je Ministarstvo zdravstva najavilo istragu.

Linares je utvrdio da su tokom mandata njegovog prethodnika Havijera Duartea kupljeni lažni lekovi koji su se koristili u državnim bolnicama.

BBC navodi kako je Duarte u bekstvu od oktobra.

On je bio guverner od 2010. godine, a posednji put je viđen nedelju dana po silasku s vlasti zbog optužbi za korupciju. Optužen je zbog organizovanog kriminala i pranja novca, a njegov naslednik Linares otkrio je da je istraga otkrila i muljanje u zdravstvu.

"Testirali smo lekove za decu, tačnije lekove za hemioterapiju i rezultati su pokazali da to nisu nikakvi lekovi, već destilovanabolni voda! Ovo je zaista brutalan zločin", rekao je Linares i otkrio da su sumnjivi i testovi za HIV.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: