Uhvaćen osumnjičeni za napade u Istanbulu

Turske vlasti su uhvatile muškarca za koga se veruje da je deo grupe koja je u petak uveče izvela raketne napade na policijsku stanicu u Istanbulu.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 22.01.2017.

13:42

Default images

Kako javlja Rojters, policijski izvori navode da je osumnjičeni, pripadnik zabranjene organizacije "Revolucionalna partija narodnog oslobođenja-Front" (DHKP-C), uhapšen u provinciji Tekirdag, na severu zemlje, i da je kod sebe imao pištolj i bombu.

Za njega se, takođe, veruje da je umešan u još jedan napad na policiju u subotu u Istanbulu.

Do sada niko nije preuzeo odgovornost za te napade, u kojima nije bilo povređenih.

Policija nastavlja da ispituje još pet osumnjičnih za napade, koji su u subotu uhapšeni u Istanbulu.

DHKP-C je na listi terorističkih organizacija u Turskoj, Evropskoj uniji i SAD.

Poslednjih nekoliko meseci, Turska je stalno bila na meti bombaških i oružanih napada, za koje su odgovornost preuzimali kurdska PKK i Islamska država.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: