Ilić: Ne vodim "trange frange" politiku, dalje bez SNS

Predsednik Nove Srbije (NS) Velimir Ilić izjavio je da on ne vodi politiku "trange frange", kao što je, kako kaže, rekao premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Izvor: Beta

Nedelja, 22.01.2017.

15:28

Ilić: Ne vodim
Foto: Tanjug, arhiva

Ilić je dodao da Srpska napredna stranka (SNS) nije ispoštovala koalicioni sporazum.

On je rekao da će ta stranka na sledećim izborima nastupiti samostalno ili u koaliciji, ali da joj SNS sigurno više neće biti koalicioni partner.

Ilić je rekao da NS neće rušiti koaliciju koju predvodi SNS ni na republičkom ni na lokalnom nivou, jer uskoro ionako predstoje predsednički, a možda i parlamentarni izbori.

"Ukoliko Aleksandar Vučić bude predsednički kandidat NS ga sigurno neće podržati, jer me je zabolelo što je rekao da sam vodio trange-frange politiku i da sam mu uvredio porodicu, što nikada nisam uradio", rekao je Ilić.

On je dodao da ne smatra da je napad na porodicu premijera to što je rekao da je njegov brat Andrej Vučić, u politici i da je često bio u Čačku i vrbovao ljude iz NS što su neki od njih i potvrdili.

Ilić je na koferenciji za novine, posle sednice Predsedništva i Izvršnog odbora u Čačku rekao da ga u SNS sada smatraju kao čvrstog pregovarača pa žele da ga promene i na čelo NS dovedu nekog drugog "ko će im biti poslušan".

Na zajeničkoj sednici izvršnog odbora i predsedištva stranke Ilić je dobio apsolutnu podršku za dalje vođenje NS, a zaključeno je da će nakon raspisivanja predsedničkih izbora ta stranka odlučiti da li će samostalno nastupiti ili će podržati nečijeg kandidata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: