SAD ne šalje delagaciju na pregovore o Siriju u Astani

Američki Stejt department saopštio je da neće poslati delegaciju na pregovore o Siriji u kazahstanskoj prestonici Astani iduće nedelje.

Izvor: Tanjug

Subota, 21.01.2017.

23:35

SAD ne šalje delagaciju na pregovore o Siriju u Astani
Foto: Gettyimages

Kao razlog Stejt department je naveo hitne obaveze u vezi sa tranzicijom vlasti u Vašingtonu.

Vršilac dužnost portparola Stejt departmenta Mark Toner rekao je da će Sjedinjene Američke Družave na tim pregovorima predstavljati američki ambasador u Kazahstanu Džordž Krol, prenosi Rojters.

"S obzirom na to da smo imali predsedničku inauguraciju i na hitne obaveze u vezi sa tranzicijom, delegacija iz Vašingtona neće učestvovati na konferenciji u Astani", naveo je Toner.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov saopštio je 19. januara da su SAD pozvane na predstojeće razgovore o sirijskom konfliktu u Astani, prenela je ruska agencija RIA Novosti.

Lavrov je početkom ove nedelje rekao da je ispravno da se američka strana pozove na razgovore o Siriji u Astani, navodeći da na taj način Moskva nastoji da konsoliduje režim prekida vatre i doprinese procesu političkog rešenja.

"Pripremamo sastanak u Astani u formatu Rusija-Turska-Iran. Smatramo da je ispravno da se na ovaj sastanak pozovu predstavnici UN i predstavnici nove američke administracije", izjavio je Lavrov na godišnjoj konferenciji za novinare.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: