Beč: Uhapšeni priznao teroristički plan

Austrijanac albanskog porekla, osumnjičen za planiranje terorističkog napada u Beču, priznao je tokom saslušanja da je nameravao da izvrši bombaši napad.

Izvor: B92

Subota, 21.01.2017.

17:59

Default images
Foto: Freeimages

On je planirao napad na podzemnu železnicu ili nekom javnom mestu.

Prema pisanju bečkog dnevnika “Kronen cajtung“ on je kazao da je na internetu pronašao uputstvo za izradu eksploziva i da je nameravao da izvrši napad na podzemnu železnicu ili nekom, veoma posećenom, javnom mestu u Beču.

Osumnjičeni, koji će za par dana postati punoletan, odrastao je u mestu Nojnkirhen.

U pubertetu imamo je mnoštvo problema, bio je težak đak, došao je u dodir sa policijom, jer je počinio više krivičnih dela od krađe do nanošenja telesnih povreda.

Pošto je bio nezaposlen sve je više upadao u radikalizovano društvo.

On je očigledno bio veliki simpatizer Islamske države, a na njegovom tviter nalogu hvali islamistički masakr u jednom američkom noćnom klubu.

Njegovi susedi su zgranuti i potpuno iznenađeni da je neko ko živi pored njih bio spreman da izvrši bombaški napad.

Austrijska policija trenutno traga za daljim terorističkim ćelijama, ili saučesnicima, a utvrđeno je da je mladić putovao širom Evrope.

Inače u Austriji postoji snažna salafistička scena, a kako prenose mediji među glavnim ličnostima su Mohamed M. I Tutinac Mirsad Omerović.

Mohamed M.otišao je u rat u Siriju, gde je među vodećim ličnostima Islamske države, a Omerović se nalazi u pritvoru nakon što je osuđen na 20 godina zatvora zbog vrbovanja ratnika za Islamsku državu, kao i njeno finansiranje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: