Rojters: Slavlje zbog Trampa u Londonu, Moskvi, Budimpešti

Inauguraciju novog predsednika SAD Donalda Trampa slavili su njegovi simpatizeri u Londonu, kao i stotinak okupljenih u Moskvi i Budimpešti.

Izvor: Tanjug

Subota, 21.01.2017.

15:13

Rojters: Slavlje zbog Trampa u Londonu, Moskvi, Budimpešti
Foto: GettyImages

Kako prenosi Rojters, oko 200 simpatizera Trampa okupilo se u klubu blizu hotela Ric u Londonu kako bi proslavilo inauguraciju 45. američkog predsednika.

Oni su gledali prenos ceremonije i navijali uz crvene, bele i plave balone, od kojih su neki bili u obliku zvezde, a nakon što je Tramp položio zakletvu u klubu se moglo videti kako prisutni jedni drugima čestitaju i "bacaju koske".

Tokom Trampovog govora, oni su nazdravljali, pogotovo kada je Tramp kazao da će iskoreniti radikalni islamski terorizam.

U Moskvi se početak Trampove predsedničke funkcije slavio uz šampanjac na zabavi nedaleko od Kremlja, a u centru sale nalazio se triptih Trampa, ruskog predsednika Vladimira Putina i francuske krajnje desničarske političarke Marin Le Pen, prenosi AP.

Jedan od sponzora ove zabave je i televizija Tsargrad, koju vodi ultradesničarski ideolog Aleksander Dugin.

Neki od učesnika zabave nosili su maske kao šalu zbog navoda da se Rusija mešala u američke predsedničke izbore.

Stotinak Trampovih simpatizera okupilo se i blizu američke ambasade u Budimpešti kod spomenika Ronaldu Reganu, prenosi mađarska agencija MTI.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: