Stefanović i Rebić obišli ranjenog policajca

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović i direktor policije Vladimir Rebić obišli su policajca Milana Nikolića.

Izvor: Beta

Subota, 21.01.2017.

16:09

Stefanović i Rebić obišli ranjenog policajca

On se u Urgentnom centru uspešno oporavlja posle ranjavanja nožem na dužnosti.

Stefanović je zahvalio policajcu na pribranosti, jer je, iako teško povređen sa više uboda nožem, uspeo da u kladionici u Barajevu savlada napadača i pozove pomoć.

"Ovo je primer koliko su policijski službenici požrtvovani i pokazuje njihovu obučenost i spremnost da svoju dužnost obave na najbolji mogući način, časno, čestito i hrabro pre svega", istakao je Stefanović, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih posla (MUP).

Ministar je izrazio očekivanje da će se Nikolić, kome se u Urgentnom centru pruža najbolja moguća nega, veoma brzo oporaviti i uskoro biti sa svojom porodicom.

"Tokom 2015. godine bilo je 1.580 napada na ovlašćena službena lica, a tokom 2016. godine 1.082, što je trend smanjenja, ali i dalje je to veliki broj napada na policijske službenike", podsetio je Stefanović.

On je upozorio da policija neće dozvoliti da se prema pripadnicima MUP-a, ali i građanima Srbije, primenjuje sila" i istakao da se nasilje neće tolerisati".

"To je nešto na čemu ćemo apsolutno insistirati", naglasio je Stefanović, navodi se u saopštenju.

Nikolića, dok je bio na dužnosti, izboden je nožem noć u jednoj kladinoci u Barajevu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: