Na Batrovcima kamioni čekaju pet sati

Saobraćaj je slabijeg inteziteta, ali na "Batrovcima" teretni saobraćaj na izlazu iz Srbije, odnasno, na ulazu u Hrvatsku, čeka u proseku oko pet sati.

Izvor: Tanjug

Subota, 21.01.2017.

19:20

Default images
Foto: Thinsktock

Kolone teretnih vozila su duge više kilometara.

Na GP "Horgoš" na teretnim terminalima na izlazu iz naše zemlje odnosno, na ulazu u Mađarsku, čeka se u proseku oko 90 minuta, saopštio je AMSS.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima, trenutno, nema dužih zadržavanja od 20 minuta.

Sumglica na putevima u Vojvodini smanjuje vidljivost, ali je vidljivost još uvek dobra i za sada bitnije ne utiče na odvijanje saobraćaja, saopštio je AMS S.

Međutim, kako se upozorava, tokom noći moguća je pojava magle na pojedinim putevima, a posebno onim koji prolaze pored kanala ili rečnih tokova što može u velikoj meri ugroziti bezbednu vožnju, s obzirom na to da su u tim područjima temperature još niće, a vlažnost veća, pa je opasnost od poledice izraženija.

Vozačima se preporučuje sporija i opreznija vožnju uz držanje većeg odstojanja između vozila, bez naglih promena pravaca i naglih zaustavljanja.

Vozači se upozoravaju i da prolaskom kroz stenske useke i klisure budu oprezniji zbog mogućih odrona koji su poslednjih dana učestali. Najviše ih ima pored Ibra, između Kraljeva i Raške, u Ovčarsko-kablarskoj klisuri dolinom Drine, a vozite oprezno i pored Dunava, na Đerdapskoj magistrali.

U planinskim predelima zapadne, centralne, istočne i jugoistočne Srbije kolovozi su pod snegom, a na pojedinim deonicama ima formiranog leda što dodatno povećava klizavost puta, zbog kojeg vozači često gube kontrolu nad vozilom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: