Putin u februaru kod Orbana u Budimpešti

Ruski predsednik Vladimir Putin će 2. februara posetiti Budimpeštu, saopštila je Kancelarije mađarskog premijera.

Izvor: Beta

Petak, 20.01.2017.

15:58

Putin u februaru kod Orbana u Budimpešti
Foto: GettyImages

Ministar zadužen za Kancelariju mađarskog premijera, Janoš Lazar saopštio je da to biti "uobičajen godišnji susret, kada članovi dve vlade razmatraju aktuelne društveno-političke i ekonomske teme", prenosi vojvođanski portal na mađarskom vajma.info.

Radiu pripreme te posete, ministar inostranih poslova Mađarske Peter Sijarto će sledeće sedmice putovati u Moskvu.

Lazar je izjavio da će sastanak "biti važan", ali da "nema ničeg vanrednog", jer su "se tokom proteklih godina redovno jednom godišnje sretale te dve vlade".

Dodao je da smatra da će 2017. godina biti važna u spoljnopolitičkim okvirima, i to ne samo zbog stupanja na dužnost novog predsednika SAD i zbog Bregzita.

"Mađarska vlada smatra da nakon ere multilateralnih saradnji sledi era bilateralnih saradnji, odnosno ćemo umesto međunarodne saradnje imati dvostrane saradnje između nacija", izjavio je Lazar.

Dodao je i da njegova vlada hoće da sklopi fer i korektne sporazume i sa SAD i sa Velikom Britanijom, a posebno sa drugom zemljom "u interesu Mađara koji u njoj rade".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: