U hotelu zatrpana i deca, ljudi "umiru od hladnoće"

Spasilačke ekipe u Italiji izvukle su jedno beživotno telo iz snega u blizini hotela Rigopijano, koji je zatrpala lavina, a strahuje se da ima još mnogo žrtava.

Izvor: B92, BBC

Četvrtak, 19.01.2017.

15:16

U hotelu zatrpana i deca, ljudi
Foto: Tanjug

U hotelu je u trenutku lavine bilo više od 27 ljudi, među kojima ima i dece, a zasad je poznato da su tri osobe iz hotela prebačene na sigurno.

Spasilačka akcija traje od jutarnjih sati, a spasiocima je bilo potrebno više sati da se probiju do zatrpanog hotela jer su snegom zameteni svi putevi.

Kako prenosi BBC, postoje problemi i u nekoliko sela u tom delu centralne Italije, koja su zbog lavina na planini Gran Saso odsečena od sveta.

Zasad nema mnogo detalja, ali je poznato da se zbog naleta snega delimično urušio krov hotela se četiri zvezdice i da je šef spasilačkog tima rekao da ima "mnogo mrtvih".

Italijanski mediji su preneli da su pojedini gosti hotela tokom noći slali SMS poruke policiji i spasiocima, a među njima je i jedna u kojoj piše: "Pomozite, umiremo od hladnoće".

Jedan od preživelih Đampjero Parete izašao je na parking hotela kako bi uzeo nešto iz automobila neposredno pre lavine, a zatim je uspeo da se izvuče iz snega.

"Sneg me je poklopio, ali sam uspeo da se oslobodim. Automobil nije bio zatrpan, pa sam sačekao spasioce", rekao je on za Ansu.

Ipak, njegova žena i dvoje dece su ostali zatrpani u hotelu i nije poznato šta je sa njima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: