Severna Koreja priprema nove rakete

Severna Koreja se priprema da testira nove rakete, objavila je agencija Jonhap, pozivajući se na neimenovane zvaničnike Južne Koreje.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 19.01.2017.

09:09

Severna Koreja priprema nove rakete
Foto: Tanjug

Agencija AFP podseća da je u novogodišnjem govoru, predsednik Severne Koreje Kim Džong-Un izjavio da je Pjongjang u poslednjoj fazi razvoja interkontinentalnih balističkih raketa.

Jonhap navodi da su u pitanju dve rakete i veruje se da su opremljene sa novim motorima koje je Severna koreja testirala u aprilu prošle godine.

Agencija Južne Koreje ocenjuje da je Pjongjang namerno pustio da ova informacija procuri u javnost kako bi uputili "stratešku poruku" novoizabranom američkom predsedniku Donaldu Trampu, koji će sutra položiti zakletvu kao 45. predsednik SAD.

Portparol generalštaba Južne Koreje je napomenuo da izveštaj agencije Jonhap nije potvrđen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

11 h

Podeli: