Incident na KiM: Deca kamenovala autobus sa Srbima

Autobus koji je prevozio Srbe iz Orahovca i Velike Hoče kamenovan je kada se pedesetak meštana vraćalo iz Kosovske Mitrovice, pišu “Večernje novosti“.

Izvor: Veèernje novosti

Četvrtak, 19.01.2017.

20:16

Default images
Getty Images

Prema rečima Dejana Baljoševića, radnika opštine Orahovac, incident se dogodio kada su albanska deca poređana pored puta na izlazu iz Mitrovice gađala kamenicama i ledenim grudvama autobus na kojem je polomljena šoferšajbna.

“Usledilo je šikaniranje vozača i putnika od strane kosovske policije kod Vučitrna, kada je vozač stao da prijavi incident. Prvo su ga ispitivali zašto odmah nije prijavio napad i što vozi autobus sa polomljenom šoferšajbnom“, kaže Baljošević.

Tenzije posle hapšenja Haradinaja, dešavanja oko voza i zida kod mosta na Ibru odražavaju se na srpske sredine južno od Ibra, koje su i najugroženije, kažu Srbi iz Velike Hoče i Orahovca, gde u izolaciji živi oko 1.000 Srba.

Dodaju da je posle kamenovanja autobusa juče ujutru usledila dodatna provokacija Albanaca, kada je na trafostanici u Orahovcu koja predstavlja etničku liniju razgraničenja osvanuo uvredljiv grafit na lošem srpskom jeziku: "Koji je najveći albanski dron, srpski voz".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: