CG dostavila zahtev za izručenje Ristića i Bogićevića

Ministarstvo pravde Srbije dobilo je zahtev Crne Gore za izručenje dvojice sprskih državljana Predraga Bogićevića i Nemanje Ristića.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.01.2017.

13:57

Default images
Foto: Freeimages

Oni se sumnjiče za planiranje terorističkih akata pred održavanje parlamentarnih izbora u toj državi u oktobru prošle godine.

Zahtev Crne Gore je stigao i biće prosleđen nadležnim sudovima na odlučivanje o ispunjenosti uslova za izručenje, rečeno je u Ministarstvu pravde Tanjugu.

Tek po pravosnažnosti sudskih odluka, ministar pravde će odlučiti da li će Ristić i Bogićević biti izručeni.

Srbija i Crna Gora imaju bilateralni ugovor o uzajamnom izručenju državljana koji reguliše uslove izručenja.

Bogićević i Ristić uhapšeni su u Kragujevcu i Beogradu 13. januara po međunarodnoj poternici Crne Gore.

Bogićeviću je Viši sudu u Kragujevcu odredio ekstradicioni pritvor, dok je Ristića nakon privođenja po poternici beogradski Specijalni sud odmah pustio na slobodu uz zabranu napuštanja boravišta u Beogradu i obavezno javljanje sudu svakog ponedeljka.

Do konačne odluke o zahtevu Crne Gore oni mogu da odluku čekaju u pritvoru ili na slobodi uz neku od mera obezbeđenja da neće pobeći.

Početkom decembra 2016. godine za njima dvojicom, kao i još dvojicom državljana Rusije raspisana je poternica Crne Gore zbog sumnje da su organizovali kriminalnu grupu koja je za izborni dan planirala upad u Skupštinu, hapšenje i likvidaciju tadašnjeg premijera Mila Đukanovića.

Crnogorsko tužilaštvo vodi postupak protiv grupe od 18 državljana Srbije i dvojice državljana Rusije, a većina ih je u pritvoru u Podgorici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: