Led na Dunavu debljine četiri metra

Načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić kaže da je led na Dunavu kod daljske krivine debljine i do četiri metra.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 19.01.2017.

08:46

Led na Dunavu debljine četiri metra
Foto: Tanjug

Kako je rekao, u Srbiju stižu još dva ledolomca koji će ići do Beograda.

"Dva mađarska ledolomca su radili sinoć do kasno, jutros nastavljaju kod daljske krivine. Debljina leda je oko četiri metra. Danas ćemo podignuti dron, letelicu za osmatranje kako bi poboljšali koordinaciju njihovog rada", rekao je Marić za RTS.

On je pojasnio da se dva mađarska ledolomca kada završe čep kod Dalja vraćaju uzvodno da prošire koridor, a da se očekuju da oko 13 sati iz Mađarske krenu još dva ledolomca koji će ići do Beograda.

Dodaje da nam vremenska prognoza ne ide naruku jer se do 23. januara očekuju niske temperature i i povećanje leda.

Srbija ima dva ledolomca, Greben i Bor, ali su oni, pojašnjava, namenjeni da brane hidroelektranu Đerdap.

Ovakve debljine leda na rekama Srbija odavno nije imala, a Marić kaže da ovo treba da posluži kao nauk, kao i da je ministar poljovrede Branislav Nedimović "ozbiljan u nameri da se tu nešto promeni".

Načelnik sektora za vanredne situacije kaže da je zbog niskih temperatura i snega vanredna situacija na snazi u šest opština u Srbiji, a da je u poslednja 24 sata deset ljudi evakuisano.

Upitan za opremu vatrogasaca-spasilaca on je rekao da je pre tri dana pokrenuta nabavka za novu oprema za vatrogasce spasioce.

"Pokrenuta je nabavka, nama ove godine ističe resurs za nabavku novih uniformi, rok trajanja je pet godina", rekao je Marić i dodao da će uskoro biti pokrenut kapitalni projekat za nabavku vatrogasnih vozila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

79 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: