Dačić Šutanovcu: Slagali ste sve koje ste mogli

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da groteskno zvuči izjava predsednika DS Dragana Šutanovca da ta stranka govori o dogovorima i ostavkama.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 19.01.2017.

16:49

Dačić Šutanovcu: Slagali ste sve koje ste mogli
Foto: Tanjug

Kako je on rekao, predstavnici te stranke su slagali koga su mogli.

“Predstavnici te stranke su slagali svakog koga su mogli u međunarodnoj zajednici, i zato su na kraju i izgubili svako poverenje međunarodne zajednice. Od Srbije su napravili nekredibilnog partnera koji ne drži reč. To su reči svih u međunarodnoj zajednici koje smo mogli čuti 2012. godine - od Angele Merkel, Ketrin Ešton, Hilari Klinton, do francuskih i ruskih državnika. Od toga je Srbija imala veliku štetu", naveo je Dačić u izjavi dostavljenoj medijima.

Reagujući na zahtev Šutanovca i DS-a da podnese ostavku, Dačić kaže da za razliku od tog vremena, Srbija je danas ozbiljan i odgovoran partner, koji drži do svoje reči, i isto tako traži od drugih da se drže dogovora.

"Zašto Šutanovac ne pita Borisa Tadića, Borka Stefanovića ili Vuka Jeremića šta je sa njihovim dogovorima? Jedino što nam je ostalo posle toga je da su gotovo svi prekršeni, jer se Srbija nije držala dogovora", naveo je Dačić.

Ističe da on u svojoj izjavi uopšte nije spominjao bilo kakve usmene dogovore u briselskom dijalogu.

"Govorio sam uopšte o tome da su svi dogovori predsednika, premijera i ministra spoljnih poslova, pisani ili usmeni, obavezujući, i po presudama Međunarodnog suda pravde u Hagu - uostalom tako je Norveška izgubila Grenland na osnovu usmene izjave ministra spoljnih poslova“, naveo je Dačić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: