Čanak i Jovanović: Mlake reakcije na napad na aktiviste

Predsednici LSV i LDP, Nenad Čanak i Čedomir Jovanović razgovarali su povodom incidenta na tribini SNS u Beški.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.01.2017.

13:26

Čanak i Jovanović: Mlake reakcije na napad na aktiviste
Foto: Tanjug

Oni su ocenili da je nasilje "prelilo času" i da je potrebna hitna reakcija građanske Srbije.Dvojica lidera su ocenili da su dosadašnje reakcije opozicionih predsedničkih kandidata bile "mlake i birokratske" i bez jasnog odnosa prema ratnohuškačkoj politici iz devedesetih godina, saznaje agencija Beta od izvora bliskih dvojici lidera.

"Svaki moralan i pristojan čovek u obavezi je da se najdirektnije suprotstavi promovisanju i heroizaciji ratnih zločinaca i masovnih ubica, što je politika koju sprovodi aktuelni režim, skrivajući se iza navodne proevropske politike", ocenili su Čanak i Jovanović.

Oni su istakli da je neophodno da se na jasan i nedvosmislen način osudi zločinačka politika iz devedesedetih koja je Srbiju odvela u propast.

Čanak i Jovanović su pozdravili akciju Inicijative mladih za ljudska prava usmerenu protiv promovisanja Veselina Šljivančanina koji je pred Haškim tibunalom osuđen za ratne zločine.

Na tribini SNS u Beški, kod Inđije, održanoj u utorak, aktivisti Inicijative pre početka govora Veselina Šljivančanina, osuđenog pred Haškim tribunalom za ratne zločine, razvili su transparent na kojem je pisalo "Ratni zločinci da zaćute da bi se progovorilo o žrtvama". Drugi okupljeni na tribini pocepali su plakat Inicijative i izbacili aktiviste napolje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: