Nigerija i Senegal šalju vojsku u Gambiju: Rok do ponoći

Vojske Nigerije i Senegala nalaze se na granici Gambije i ući će u tu zemlju u ponoć ako predsednik Jahja Džameh odbije da se povuče posle poraza na izborima.

Izvor: Tanjug

Sreda, 18.01.2017.

19:35

Default images

Nigerija je poslala 200 vojnika i borbene avione u Senegal kao deo zajedničkih regionalnih snaga koje su spremne da uđu u Gambiju, saopštilo je nigerijsko vazduhoplovstvo.

"Spremni smo i čekamo rok do ponoći. Ako se ne pronađe političko rešenje, umešaćemo se", rekao je pukovnik senegalske vojske Abdou Ndiaje za Rojters.

Nacionalna skupština Gambije donela je danas rezoluciju koja omogućava da predsednik Jahja Džameh provede još tri meseca na vlasti, javila je državna televizija.

Džameh je u decembru prošle godine izgubio na izborima od opozicionog lidera Adama Boroua kom je sutra trebalo da preda vlast.

On je, međutim, juče proglasio vanredno stanje u zemlji.

Kako prenosi Rojters, Džameh je rekao da će vanredno stanje omogućiti "vakum" dok Vrhovni sud ne odluči o njegovoj peticiji protiv pobede opozicije na decembarskim izborima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: