Počela evakuacija turista iz Gambije

Evakuacija turista organizovana je u Gambiji zbog neizvesne političke situacije i moguće vojne intervencije.

Izvor: B92

Sreda, 18.01.2017.

12:25

Default images

Predsednik Gambije Jahja Džame proglasio je juče 90-dnevno vanredno stanje, dan pre nego što je trebalo da se povuče sa vlasti posle poraza na predsedničkim izborima prošlog meseca.

Džame odbija da se povuče, tvrdeći da su izbori neregularni, uprkos međunarodnim pritiscima i pretnjama zapadnoafričkog regionalnog bloka da će vojno intervenisati ako ne bude predao vlast novoizabranom predsedniku Adami Barou.

Jedna od najvećih svetskih turističkih agencija, Tomas Kuk (Thomas Cook), saopštila je da će danas biti evakuisano oko 1.000 turista, a da će sutra biti uvedena još četiri dodatna leta za one koji žele da napuste ovu afričku zemlju.

Evakuacija nije obavezna, pa će Gambiju napustiti samo oni koji to žele. Mnogi turisti naizgled nisu svesni problema i nastavljaju da uživaju na plažama.

Vanredno stanje koje je odmah stupilo na snagu, zabranjuje "bilo kakav vid neposlušnosti" ili nasilja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: