KiM: Grudvama s kamenicama na autobus pun Srba

Minibus koji prevozi meštane iz srpskog dela Suvog Dola do Kosovske Mitrovice već mesec dana je na meti albanskih mladića.

Izvor: Beta

Sreda, 18.01.2017.

18:34

Default images

Kako se navodi, ti mladići autobus gađaju grudvama s kamenicama.

Tako je danas oko podneva polomljeno vetrobransko staklo autobusa, potvrdili su putnici koji taj prevoz koriste svakodnevno. Oni su dodali da su ti napadi učestali u poslednjih mesec dana, a da njihovo obraćanje policiji nije dalo rezultat.

Suvi Do je jedino multietničko selo nadomak severne Kosovske Mitrovice, sa 70 srpskih porodica, 40 domaćinstava i 36 porodica u zgradi podignutoj sredstvima Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo.

"Incident svaki put prijavimo policiji koja ništa ne preduzima. Svaki dan doživljavamo stres, sa napetošću odlazimo i vraćamo se. Putnici su svih uzrasta jer im je život usmeren ka Kosovskoj Mitrovici, deca idu u škole, studenti na fakultete, radnici na posao", rekla je jedna od putnica koja je svedok učestalih napada.

Prema njenim rečima, iako je Suvi Do samo na trećem kilometru od Kosovske Mitrovice, putovanje je vrlo stresno i napeto, jer se "nikada ne zna šta će 'komšijama' pasti na pamet, da li će nas kamenovati, zaustaviti".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: