Ambasada SAD na KiM: Od porasta nacionalzma nema koristi

Američka ambasada na Kosovu pozvala je Beograd i Prištinu da izbegnu opasnu retoriku i da nastave da rade na normalizaciji odnosa.

Izvor: Tanjug

Sreda, 18.01.2017.

09:55

Ambasada SAD na KiM: Od porasta nacionalzma nema koristi

Ambasada SAD na KiM navodi da SAD snažno podržavaju dijalog kojim posreduje EU kao najbolji način da se unapređuju odnosi.

"Pozivamo sve strane da izbegnu opasnu retoriku i da nastave da rade na normalizaciji odnosa i na poboljšanju života gradana obe zemlje. Danas slavimo rodendan dr Martina Lutera Kinga, koji je rekao, "uvek je pravo vreme da se uradi ono što je ispravno", sada je pravo vreme da radimo za saradnju i protiv sukoba", navodi se u saopštenju Ambasade SAD, prenosi RTK2.

U saopštenju se navodi i da SAD snažno podržavaju dijalog kojim posreduje EU kao "najbolji način da se unapreduju odnosi Kosova i Srbije".

"Drago nam je što nije bilo nikakvih sukoba na granici, ali od porasta nacionalzma niko nema koristi", ukazuje se u saopštenju.

Ambasada je u saopštenju navela i da SAD poštuju pravo Kosova da upravlja time ko i šta prolazi preko njegove granice, dodajući da je "Kosovo suverena, nezavisna država".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

15 h

Podeli: