Radončić: Sankcije Dodiku poruka onima koji bi da dele BiH

Lider SBB BiH Fahrudin Radončić izjavio je da stavljanje Milorada Dodika na američku crnu listu predstavlja poruku onima koji bi da dele BiH.

Izvor: B92

Sreda, 18.01.2017.

22:57

Radončić: Sankcije Dodiku poruka onima koji bi da dele BiH
Foto: Thinkstock

Kako je rekao, to je poruka onima koji sve više ili manje tajno ili javno maštaju o podeli BiH na troje.

Radončić "misli da je to potvrda suverenosti, principijelnosti i opređeljenosti Vlade SAD, koja je ovde (u BiH) zaustavila rat, poslala najbolje sinove, uložila ogromna sredstva u stvaranje mira i očuvanje mira", prenosi avaz.ba.

"Takođe je vrlo važno da ovo što se dogodilo Dodiku shvate kao poruku i oni koji sve više ili manje tajno ili javno maštaju o podijeli BiH na troje. Vrlo smo ohrabreni kao političari i kao građani ovom odlukom", rekao je Radončić.

On je novinarsko pitanje novinara Federalne televizije, je li svim političkim liderima u BiH ovo jasan signal, jer „ i vi ste bili u dobrim odnosima s Dodikom, šta će sada ovo značiti“ odgovorio da je "gospodin Dodik" glasao za njegovu smenu sa funkcije ministra bezbednosti.

"Nisam ja s njim bio ni u kakvim specijalnim odnosima, bili su gospodin (Zlatko) Lagumdžija ili gospodin (Bakir) Izetbegović u različitim periodima. To ne treba prigovarati nikome. Mislim da je ovo prvenstveno poruka onim tvrdim nacionalnim strankama, koje su poznate te po želji ili da javno govore o podijeli ili da dođe do podijela na način da one nisu krive. Tu ne prepoznajem sebe i SBB", rekao je Radončić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: