Mektić: Najbolje da Dodik podnese ostavku

Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić ocenio je da bi posle sankcija koje su SAD uvele predsedniku RS Miloradu Dodiku, najbolje bilo da Dodik podnese ostavku.

Izvor: B92

Sreda, 18.01.2017.

09:10

Default images

Mektić je za regionalnu televiziju N1 rekao da je odluka SAD "poražavajuća za RS ali i BIH" i da je najbolje da Dodik podnese ostavku i "tako spasi Republiku Srpsku i srpski narod".

''Video sam da je Stejt Department objavio da je Dodik stavljen na crnu listu SAD. Mislim da je to poražavajuće za RS, ali i BIH ako hoćete. Vrlo je izvesno da će ovu crnu listu preuzeti i druge zemlje, postoje informacije i zemlje iz Evropske unije", rekao je sinoć Mektić.

On je ocenio i da je "to situacija koja će štetiti RS, njenom legitimitetu i njenom ugledu".

"Mislim da bi najbolje bilo da (Dodik) podnese ostavku i spasi RS i srpski narod'', rekao je Mektić.

On nije siguran da li će druge zemlje pratiti primer SAD i staviti Dodika na ''svoje crne liste'', ali je rekao da postoje određene pretpostavke da bi se to moglo dogoditi.

''Nije obavezujuće da druge zemlje prate SAD u ovoj odluci, ali poznato je iz ranije prakse da se to dešava. Ne mogu sa sigurnošću reći koje su to zemlje, ali imam najave da će se to desiti'', rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: