Plenković: Sigurno s Vučićem u Švajcarskoj

Premijer Hrvatske Andrej Plenković kaže da će tokom Svetskog ekonomskog foruma u Davosu "sigurno" imati priliku da razgovara s Aleksandrom Vučićem.

Izvor: B92

Sreda, 18.01.2017.

00:22

Plenković: Sigurno s Vučićem u Švajcarskoj
Foto: Tanjug

"Bićemo zajedno na jednom panelu. Sigurno ćemo imati prilike da razgovaramo", rekao je Plenković novinarima u Zagrebu na pitanje o tome da li će se u Švajcarskoj sresti s Vučićem.

On je naglasio da želi da Vlada Hrvatske bude ona koja rešava probleme i na unutarašnjem i na spoljnopolitičkom planu.

"Prema tome, 2017. godina je vreme da na zreo način adresiramo sve te teme i želim da ova Vlada bude 'problem solving' Vlada", rekao je premijer.

Plenković je istakao da su odnosi sa Srbijom bitni i da postoji "niz rezidualnih tema iz vremena velikosrpske Miloševićeve agresije" - pitanje nestalih, granica, zaštita manjina, kulturna dobra i regionalna jurisdikcija, odnosno srpski zakon o nadležnostima državnih organa Srbije u procesuiranju ratnih zločina.

"Sve su to teme koje su na dnevnom redu. Na dnevnom redu su i teme ekonomske saradnje i interesa hrvatskih kompanija na tržištu u Srbiji, ali i srpskih kompanija u Hrvatskoj", istakao je Plenković.

U švajcarskom gradu Davosu sutra počinje redovni godišnji Svetski ekonomski forum.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: