Pakova: Nikolić nije rekao da će sa sinovima ići u rat

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić nije pozivao na rat, izjavila je savetnica predsednika Stanislava Pak.

Izvor: Tanjug

Sreda, 18.01.2017.

12:08

Pakova: Nikolić nije rekao da će sa sinovima ići u rat

Ona je naglasila da Nikolić nije rekao da će ići u rat sa sinovima i da je taj naslov u jednim novinama "spinovan".

"Taman posla, rekao je da Srbija neće izazivati sukobe niti provocirati niti ih želi... I patrijarh je rekao - ne daj bože da uđemo u rat... A šta ako se ne daj bože desi Oluja dva, šta će Srbija, da sedi skrštenih ruku?", rekla je Pakova na televiziji Pink i dodala da ne veruje da takav sukob može da se desi, ali je podvukla da je Srbija spremna za svaki mogući scenario.

Pak ovaje navela da u medijima na različite načine može da se predstavi neka situacija.

"Videli ste izjavu predsednika u proteklih nekolko dana da Srbija nikako ne želi sukobe, a pogotovo ne želi rat u južnoj srpskoj pokrajini, a da ukoliko bude drastična situacija i ukoliko Albanci budu ubijali Srbe, Srbija mora da reaguje. Na tu miroljubivu poruku je usledio potpuno drugačiji spin medija, da Nikolić poziva na rat, da se oblači u uniformu, da će sa sinovima da ide na Kosovo da ratuje, što nije bio slučaj", navela je Pakova.

Govoreći o jučerašnjem razgovoru ambasadora SAD Kajla Skota i predsednika Tomislava Nikolića, Pakova kaže da je sastanak prošao u gotovo prijateljskom tonu, da je Nikolić otvoreno rekao sve što misli, a između ostalog i da Srbija ne želi nikoga da provocira.

Skot je, prema njenim rečima, rekao da podržava reforme, da očekuje da se bilateralni odnosi poboljšaju, ali je dodala i da veruje da američki ambasador nije imao prave informacije u vezi sa odnosom Beograda i Prištine.

Savetnica predsednika je rekla i da očekuje da će predsednički izbori biti održani 19. marta, da će se Vučić i Nikolić dogovoriti i na Sretenje izaći sa zajedničkim stavom o predsedničkom kandidatu, ističući da su priče o njihovim nesuglasicama običan spin.

Upitana koji je njen stav o tome da li Nikolić treba da se kandiduje, Pakova je odgovorila da će predsednik odlučiti, a da je ona stranački vojnik koji veruje u hijerarhiju i da će poštovati dogovor u stranci.

"Nadam se da će predsednik prihvatiti predlog da se kandiduje", navela je Pakova.

Upitana da li očekuje drugi krug predsedničkih izbora ukoliko SNS predloži Nikolića, Pakova je rekla da sva istraživanja pokazuju da je jedan predsednički kandidat tri puta jači od ostalih.

"Ne znam o kakvim krugovima razgovaramo i Galup i Stratedžik daju najveće šanse predsedniku Nikoliću. Uz podršku Vučića, ja ne vidim tu nikakve krugove", rekla je Pakova.

Upitana da li će se Nikolić vratiti u stranku ako Vučić postane predsednik, Pak ovaje odgovorila pitanjem "A šta će se raditi ako Saša Janković pobedi".

Savetnica za medije predsednika Srbije Stanislava Pak izjavila je da je jako iznenađena saopštenjem Zorane Mihajlović. Ona je dodala i da nije prvi put "kada premijer nije tu da gospođa Mihajlović daje izjave kao da je ona predsednik ili šef stranke ili kao da je ona premijer". Opširnije - OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: