Istočni Mosul pada, iračka vojska napreduje sve dublje

Specijalne snage iračke vojske prodrle su dublje u delove istočnog Mosula koje drži Islamska država, a borbe se vode u vojnoj bazi na severu tog grada.

Izvor: Tanjug

Utorak, 17.01.2017.

20:55

Istočni Mosul pada, iračka vojska napreduje sve dublje
Foto: GettyImages

Pored toga, irački premijer Hajdar al-Abadi izjavio je da su iračke snage večeras započele "pokret" protiv ekstremista u zapadnom Mosulu, koji Islamska država u potpunosti kontroliše.

On, međutim, novinarima nije dao detalje o tome kakve tačno akcije iračke snage izvode u zapadnom Mosulu.

Iračka vojska je već preuzela od Islamske države veći deo istočnog Mosula, grada koji reka Tigar deli na dva dela.

Rojters navodi da naposredno predstoji pad pred iračkom vojskom celog istočnog dela Mosula, što će omogućiti napredovanje na zapadnu obalu Tigra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: