Keri: Obamina dostignuća je teško poništiti

Odlazeći državni sekretar SAD Džon Keri kaže da ne veruje da će administracija Donalda Trampa brzo uspeti da poništi diplomatskih dostignuća Baraka Obame.

Izvor: B92

Utorak, 17.01.2017.

17:33

Keri: Obamina dostignuća je teško poništiti
Foto: GettyImages

Keri koji učestvuje na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu, u Švajcarskoj, rekao je kolumnista "Njujork tajmsa" da će ostati "veoma aktivan i angažovan" i posle isteka mandata.

Prema njegovim rečima, Trampova administracija će pokušati da poništi nuklearni sporazum sa Iranom. Dodao je da će druge zemlje, koje su učestvovale u pregovorima o tome, braniti taj sporazum i napustiti "čudaka" SAD.

"Naškodili smo sopstvenom kredibilitetu", rekao je Keri o izboru Trampa za šefa države.

Američki državni sekretar poručio je svojim prijateljima u Evropi da "moraju da veruju u sebe".

Odgovarajući na pitanje na šta je najviše ponosan iz svog mandata, našalio se rekavši da je to što je "ovde stigao živ".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: