SDA pozdravila sankcije Dodiku: Dejton se mora poštovati

Stranka demokratske akcije (SDA) Bakira Izetbegovića pozdravila je to što su SAD večeras uvele sankcije predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku.

Izvor: B92

Utorak, 17.01.2017.

22:57

Default images
Foto: Tanjug

Kako navode, Dejtonski mirovni sporazum se mora poštovati te svako ko pokušava da naruši integritet BiH mora da snosi sankcije.

"Svako ko podriva suverenitet i teritorijalni integritet BiH mora snositi političke i krivične sankcije, kako od strane institucija BiH tako i od strane međunarodne zajednice, saopšteno je večeras iz Stranke demokratske akcije, prenosi Fena.

Ta stranka tvrdi da Milorad Dodik već duži vremenski period podriva Dejtonski mirovni sporazum i dovodi u pitanje mir i stabilnost u BiH i regionu.

"U tom kontekstu, SDA smatra očekivanom današnju odluku administracije SAD-a o uvođenju sankcija predsedniku RS-a", navodi se u saopštenju SDA.

SDA poziva sve političke aktere u BiH da zajedno nastave da izgrađuju stabilnu državu BiH u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom jer je to u interesu svih naroda i građana te zemlje.

SAD uvele su sankcije predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku "zbog opstruiranja Dejtonskog sporazuma", objavilo je Ministarstvo finansija SAD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: