Dodik se sutra obraća javnosti povodom sankcija

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik obratiće se sutra javnosti povodom sankcija koje su protiv njega uvele SAD, saopšteo je iz njegovog kabineta.

Izvor: B92

Utorak, 17.01.2017.

21:38

Dodik se sutra obraća javnosti povodom sankcija
Foto: Tanjug

Da su Dodiku uvedene sankcije SAD potvrđeno je na sajtovima Kancelarija za kontrolu stranih sredstava (Office of foreign assets control – OFAC) i Ministarstva finansija.

Predstavnici američke administracije već godinama ne komuniciraju s Dodikom, a situacija je eskalirala nakon što je Republika Srpska 25. septembra, uprkos zabrani Ustavnog suda BiH, održala referendum o 9. januaru, Danu RS.

Sankcije protiv Milorada Dodika podrazumevaju zabranu putovanja u SAD i zamrzavanje imovine na teritoriji SAD, kao i u svim zemljama koje se budu pridružile sankcijama, naveo je list.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić, upitan o informaciji da su SAD uvele sankcije predsedniku RS, rekao je da je od Amerikanaca dobio potvrdu da će se to dogoditi.

Na pitanje da li se Srbija pridružiti sankcijama, premijer je odgovorio:

"Vlada kao kolegijalni organ odlučuje, lično ne znam kako da vam odgovorim, da kažemo da zamrzavamo imovinu predsednik RS i da mu branimo da dođe u Beograd.... Ne ide, to se neće dogoditi..."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: