Vehabije osumnjičene za teroristički napad tuže BiH

Vehabije osumnjičene za teroristički napad, protiv kojih je Tužilaštvo BiH nedavno obustavilo istragu zbog nedostataka dokaza, tužiće BiH za naknadu štete.

Izvor: B92

Utorak, 17.01.2017.

14:10

Vehabije osumnjičene za teroristički napad tuže BiH
Foto: Thinkstock

Reč je o 11 vehabija koji su po naredbi Tužilaštva BiH uhapšeni u decembru 2015. u akciji "Rez" zbog tvrdnji tužioca Dubravka Čampare da su opasni teroristi i da planiraju ubistvo najmanje 100 osoba za novogodišnje praznike 2015. u Sarajevu, prenosi sarajevski "Avaz".

Njih osam provelo je u pritvoru mesec dana.

Godinu kasnije, nakon obustavljanja istrage uz obrazloženje da ne postoji ni osnovana sumnja za to krivično delo, oni su preko advokata najavili podizanje tužbe protiv BiH zato što im je, kako tvrde, narušen ugled, a mnogi su ostali i bez posla.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: