Preduzimaju se mere za odbranu od leda na rekama

Republički štab za vanredne situacije je na vanrednoj sednici, kojom je predsedavao ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Izvor: B92

Utorak, 17.01.2017.

13:32

Preduzimaju se mere za odbranu od leda na rekama
Tanjug

On je upozorio na pojavu velike količine leda na rekama i razmotrio mere preduzete u cilju odbrane i angažovanju dva ledolomca iz Mađarske, saopštio je MUP.

Na sednici je ukazao da zbog leda postoji realna opasnost od stvaranja velikih čepova i zarobljavanja brojnih plovila i splavova, kao i da posledice mogu biti veoma opasne po ljude i materijalna dobra.

Na nadležne štabove za vanredne situacije apelovano je da preduzmu neophodne mere zaštite i spasavanja, uz angažovanje pripadnika Sektora za vanredne situacije.

Na sednici je predstavljen i izveštaj o trenutnom stanju i preduzetim merama na teritoriji Republike Srbije koja je zahvaćena ekstremnim snežnim padavinama i ledom, a bilo je reči i o aktuelnoj meteorološkoj i hidrološkoj situaciji, kao i stanju energetskog sistema, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: