Vučić se u Davosu sastao sa Bajdenom

Premijer Aleksandar Vučić sastao se u Davosu s odlazećim potpredsednikom SAD Džozefom Bajdenom.

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 17.01.2017.

18:21

Vučić se u Davosu sastao sa Bajdenom
Foto: Tanjug

Vučić učestvuje na 47. godišnjem sastanku Svetskog ekonomskog foruma, gde je danas imao niz susreta, između ostalog i sa kineskim predsednikom Si Đinpingom.

"Mislim da će teme biti region, naši odnosi s Prištinom, ali i svi drugi problemi s kojima se Srbija suočava. Mi smo u hendikepu kada moramo da objašnjavamo stvari, jer se naši pogledi razlikuju od pogleda najvećeg broja zapadnih sila, ali je veoma važno da se naši stavovi čuju kao i da saslušamo njihove stavove", rekao je Vučić ranije.

Premijer je sastanke sa Đinpingom i Bajdenom najavio nakon incidenta na Kosovu kada je srpski voz na pruzi Beograd - Priština zaustavljen.

Takođe, Vučić se ranije tokom dana u Davosu sastao sa bivšim britanskim premijerom Gordonom Braunom, koji je na Forumu u svojstvu specijalnog uzaslanika UN za obrazovanje, zatim sa osnivačem Foruma, nemačkim ekonomistom Klausom Švabom i premijerom Šri Lanke Ranilom Vikremensingeom, kao i direktorom kompanije Ahold Deleze Dirkom Boerom.

Bajden je u avgustu posetio Srbiju kada je sa Vučićem obišao centar Beograda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: