Stefanović, Mali i Vulin ponovo u klupama VIDEO

Stručno usavršavanje polaznika 6. klase Visokih studija odbrane i bezbednosti počelo je na Vojnoj akademiji u Beogradu.

Izvor: Beta, Tanjug

Utorak, 17.01.2017.

17:05

Stefanović, Mali i Vulin ponovo u klupama VIDEO
Screenshot/Tanjug

Među polaznicima su i gradonačelnik Beograda Siniša Mali i ministri unutrašnjih poslova i rada Nebojša Stefanović i Aleksandar Vulin.

Obraćajući se polaznicima u Centru za simulacije i učenje na daljinu, ministar odbrane Zoran Đorđević kazao je da su Visoke studije odbrane i bezbednosti najviši nivo karijernog usavršavanja oficira i državnih službenika.

"Ove studije bile su potrebne Srbiji, njenoj dobrani i bezbednosti. Danas ulazite u modernu instituciju i bićete privilegovani korisnici usluga i kapaciteta Ministarstva odbrane i drugih ministarstava i ustanova", kazao je Đorđević.

On je kazao da prisustvo najviših državnih funkcionera među polaznicima Visokih studija odbrane i bezbednosti treba posmatrati kao "punu podršku" obrazovnom sistemu u okviru Ministarstva odbrane.

Načelnik Škole nacionalne odbrane Miroslav Talijan rekao je da su glavna nastavna područja usavršavanja Strategijsko okruženje, Upravljanje sistemom nacionalne bezbednosti i Bezbednost i odbrana.

"Težište studija je na osposobljavanju polaznika za multidisciplinarni pristup u analiziranju savremenog bezbednosnog okruženja, procenjivanje dugoročnih političko-bezbednosnih trendova, saradnju sa drugim sistemima nacionalne bezbednosti na regionalnom i globalnom nivou", naveo je Talijan.

Među polaznicima 6. klase Visokih studija odbrane i bezbednosti su i po jedan oficir oružanih snaga BiH, Slovenije i Hrvatske a prema rečima pukovnika Slovenačke vojske Dušana Toša, cilj stručnog usavršavanja u Srbiji je sticanje novih pogleda na probleme bezbednosti i zaštite.

Obeležavanju početka usavršavanja na studijama odbrane i bezbednosti prisustvovo je i bivši polaznik i narodni poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović.

Osnovni cilj Visokih studija bezbednosti i odbrane je obrazovanje i priprema polaznika iz Srbije i zemalja regiona za preuzimanje visokih dužnosti u sistemu nacionalne bezbednosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: