Lavrov: Dačić me je odmah zvao... / VIDEO

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov rekao je da se napetost na Balkanu drastično povećava i istakao da je u kontaktu sa zvaničnim Beogradom.

Izvor: B92

Utorak, 17.01.2017.

13:28

Lavrov: Dačić me je odmah zvao... / VIDEO

On je ponovio da se ne sme dozvoliti izbijanje oružanog sukoba.

“Što se tiče situacije u vezi sa vozom Beograd – Priština, odmah me je posle tih događaja pozvao srpski ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i analizirali smo šta se zapravo dogodilo“, rekao je Lavrov.

Kaže i da postoji jedna institucija koja treba da reaguje.

“Evropska unija mora da smiri ovu situaciju i da postupi tako da se ispunjavaju sporazumi između Beograda i Prištine, koji su postignuti uz posredstvo Brisela“, ističe Lavrov.

Prema njegovim rečima, sporazumi govore o tome da se sloboda kretanja ljudi je ograničava i da na severu Kosova gde žive Srbi ne treba da bude pripadnika albanske policije.

Naveo je i da se zaoštravanje stvara politikom onih koji svim balkanskim narodima nameću takozvane evropske vrednosti u novom, savremenom, posthrišćanskom pakovanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: