Šarčević o FPN: Čeka se izveštaj sudskog veštaka

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević posetio je FPN, razgovarao sa upravom i obišao radove na proširenju zgrade fakulteta.

Izvor: Tanjug

Utorak, 17.01.2017.

12:51

Šarčević o FPN: Čeka se izveštaj sudskog veštaka

On je rekao da se čeka izveštaj sudskog veštaka kako bi "dali sve od sebe da se radovi nastave na proleće".

Dekan fakulteta Dragan Simić rekao je da je FPN jedini fakultet političkih nauka u Srbiji i istovremeno jedan od najuticajnijih u ovoj oblasti u regionu.

"Dve su teme za nas veoma važne, a tesno su povezane. Verujemo da bi, s obzirom na to koliko ima katedri, programa, master i doktorskih studija fakultet trebalo da se nađe u višoj, osmoj, grupi za finansiranje. A tu je i problem završetka radova na proširenju zgrade fakulteta”, rekao je dekan Simić.

Radovi na proširenju kapaciteta fakulteta za 3.500 kvadratnih metara počeli su 2012. godine, a reč je o projektu koji se realizuje posredstvom Ministarstva, a iz sredstava Evropske investicione banke.

Radovi su stopirani, jer su do sada dva izvođača otišla u stečaj.

"Ministarstvo je upoznato sa situacijom i da bismo mogli da preduzmemo sledeći korak moramo da sačekamo izveštaj sudskog veštaka o do sada završenim radovima kako bi dali sve od sebe da se radovi nastave na proleće", rekao je ministar Šarčević.

Kada je reč o finansiranju fakulteta, prema rečima ministra, za to je potrebno promeniti Uredbu Vlade i razne druge pravilnike.

"Još samo jedan član je ostalo da usaglasimo i da završimo Nacrt zakona o visokom obrazovanju. Ponosan sam što smo i u formi nacrta imali širok konsenzus sa svim rektoratima, savetima, i mnogim drugim polugama sistema. I izmene svih drugih pravilnika i normativa biće demokratska i javne", poručio je ministar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: