Keri: Neprimerene izjave Trampa o drugim zemljama

Odlazeći državni sekretar SAD Džon Keri ocenio je neprimerenim to što novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp direktno komentariše politiku druge zemlje.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 16.01.2017.

20:07

Keri: Neprimerene izjave Trampa o drugim zemljama
Foto: Tanjug

"Iskreno, mislim da je neprimereno da se novoizabrani predsednik SAD meša u politiku drugih zemalja na tako direktan način", rekao je Keri gostujući na CNN, istakavši da će Tramp morati da se suoči s posledicama svojih opaski nakon inauguracije 20. januara.

Od petka će, ukazao je Keri, Tramp biti odgovoran za odnose sa drugim zemljama.

Uz to, odlazeći američki državni sekretar je za kancelarku Angelu Merkel rekao da je "jedan od najsnažnijih lidera u Evropi" i jedan od "najvažnijih igrača".

Tramp je, u intervjuu za londonski Tajms, izjavio da je Merkelova napravila "katastrofalnu grešku" sa politikom otvorenih vrata prema izbeglicama.

Povodom Bregzita, Tramp je, u istom intervjuu, izrazio uverenje da će i druge zemlje napustiti Evropsku uniju posle odluke Britanije da istupi iz bloka.

On je, pored toga, u intervjuima za nemački tabloid Bild i londonski Tajms u izdanju od ponedeljka, rekao da je NATO "zastarela organizacija" koja se "nije trudila da se bavi terorizmom".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: